onsdag den 2. oktober 2013

Strikkeopskrift med mange variationsmuligheder.....Jeg elsker bare strikke-opskrifter, som med et snuptag kan forvandles til et helt andet udtryk, og dermed også automatisk åbner op for nye kombinationsmuligheder/ variationsmuligheder.
 Dette er i den grad tilfældet med opskriften på "hue med øreklapper" fra Susie Haumanns hæfte "All you knit is love". 
Opskriften går oprindeligt kun op til str. 18 måneder, men blot ved at skifte til en pind 3 istedet for pind 2,5 kan den med lethed justeres et par størrelser op.
Som så mange andre forældre til børn i dagpleje/ børnehave, manglede jeg et alternativ til en hue med bindebånd under hagen, da dette er blevet forbudt at bruge til de små, samt et alternativ til en eleganthue, som jeg tit synes bliver så voldsom her i overgangsperioden.
....og let's face it, jeg er nok også mere tilhænger af en almindelig hue, af rent æstetiske årsager....
Nedenfor har jeg strikket et lille udpluk af huer ud fra samme grundopskrift, både med bindebånd, med øreklapper, og 2 helt uden noget blot tilført en ribkant i stedet. ....så nu er der lidt at vælge imellem, og det er jo altid rart.....


5 kommentarer:

 1. Ja, det er ikke nemt med de huer. De skal sidde godt og så må der ikke være bånd i eller andre snore. tak for tippet

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme :) Denne kan jeg garantere sidder rigtigt godt..... Og så vælger man jo selv om det skal være med eller uden øreklapper, med eller uden "tut" på toppen eller om den skal tilføjes en pompom ;)

   Slet
 2. Tror da jeg skal strikke sådan en stribet sag til Karla. Hvilket garn vil du anbefale?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er jo klart tilhænger af alpaca, og dette vil altid være mit foretrukne garn. Den røde hue nederst er strikket i Sandness mini duett, som er en uld/ bomuldsblanding, og den fungerede også rigtigt godt. Maskebilledet blev lidt tættere og mere jævnt.

   Slet
 3. Ih, du er simpelthen så god, Stinne! Har faktisk et billede af en super lækker lille strikhue med "kasket" og bindebånd. Kan du freestyle ud fra et billede?

  SvarSlet

Scroll
to Top